Historie

Soneterapi har oppstått ved at det av erfaring, er punkter som kan stimuleres på føtter og hender som gir kroppen en hjelp til å finne tilbake til sin opprinnelige balanse.  Soneterapi er en meget utbredt naturmedisinsk behandlingsmetode innen alternativ medisin, og mange terapeuter anvender den både som enkeltstående terapiform eller i forbindelse med andre terapiformer.

Behandlingen

Soneterapi er en behandlingsmetode som er velgjørende for hele organismen. Den er en av mange metoder som baserer seg på det såkalte holografiske prinsipp, også kalt eciwo, dvs. at helheten avspeiler seg i en liten del av organismen (for eksempel som enhver celle inneholder informasjon om hele kroppen). Ved trykkmassasje på for eksempel føttenes reflekssoner kan hele organismen påvirkes: indre organer, hormonsystem, muskel- og skjelettsystem, sanseorganer osv..

Stimulering

Soneterapi stimulerer de indre organers funksjon, løser opp blokkeringer og øker blodsirkulasjonen. Ved å stimulere for eksempel leverens, nyrenes og fordøyelsessystemets reflekssoner, stimuleres kroppens avgiftede funksjoner. Ved å massere reflekssoner kan blokkeringer og stagnasjoner løses opp slik at den naturlige sirkulasjonen av energi, blod og lymfe opprettholdes og kroppen regenereres mer effektivt.